Alina Tegel-Bedeleanu (in memoriam)

Afgelopen weekend ontvingen wij het droevige bericht dat na een kort ziekbed Alina Tegel-Bedeleanu (1972) is overleden.
Alina werd geboren in Roemenië, alwaar ze al op jeugdige leeftijd succesvol deel uit maakte van het Roemeens Dames Degen-equipe. Ze trouwde en vestigde zich met haar gezin in Alkmaar. Enthousiast schermde zij vanaf die tijd menige Nederlands Degentoernooi en won zelfs in 2004-2005 de KNAS-cup! In 2010 kwam ze o.a. bij HollandSchermen haar vaardigheden overdragen aan een nieuwe schermgeneratie en om zelf af en toe ook gezellig een potje mee te schermen. Ze trainde en begeleidde de degensectie met veel enthousiasme en deskundigheid, waaronder zus en broer Day en Zoa de Wijn en Anouk Rentier. Zij werden alle drie onder haar geweldige leiding dat jaar Nederlands Jeugd Kampioen 2010. Alina was tot halverwege 2011 nog als trainer actief voor HollandSchermen. Haar persoonlijke inbreng in de schermzaal heeft velen van ons goed gedaan. Of je nou op de loper degen of floret schermde: Alina had voor iedereen altijd wel een vriendelijk, bemoedigend woordje klaar staan, of je nou een beginner was of een ervaren schermer. Ondanks haar ziekte was Alina nog eenmaal op het NJK 2012 in Alkmaar bij haar schermers aanwezig om ze aan te moedigen.
Wij zullen haar bevlogen persoonlijkheid gaan missen en onze diepste medeleven gaan uit naar haar man Rob en dochter Teodora.

Bestuur HollandSchermen en trainersstaf

http://www.hollandschermen.nl/nw-7782-7-3446018/nieuws/alina_tegel-_bedeleanu.html


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress