Workshop Degen met Enrico di Ciolo op 28 september 2013, Almere

28 september 2013, Almere: Workshop degen Enrico di Ciolo

De workshopdag met Prof./Maestro Enrico Di Ciolo zal de deelnemers laten kennismaken met een exponent van leermethoden op impliciete wijze. De werkwijze van de staf van de Pisaanse schermschool, waar Enrico schermen leerde van zijn illustere vader Antonio, is gestoeld op wetenschappelijk onderzoek naar neurologische processen en vrije leerstrategieën. In Pisa hanteren ze bijvoorbeeld motto’s als “Niet onderwijzen maar laten leren” en ”De leerling heeft initiatief vanaf dag 1”. Heel belangrijk bij de opleiding van jeugd en talenten is ook de rol die de gymnastiek- en coördinatielessen hebben bij het vormen van vaardigheden die de schermer nodig heeft. De Di Cioloschool is eigenlijk een praktijkvoorbeeld van wat Wormhoudt en Prof. Savelsbergh van het Athletic Skill Model propageerden op 12 mei.
Enrico Di Ciolo is tevens de enige Italiaanse schermtrainer die op 3 wapens het nationale team van zijn land heeft begeleid. In de laatste periode maakt hij deel uit van de staf van de Italiaanse degenselectie waar ook enkele van zijn leerlingen in zitten. Ik ben blij dat we met hem een specialisatieworkshop kunnen genieten met het wapen degen.

https://www.schermleraren.nl/wp-content/uploads/2013/08/Uitnodiging-NAS-workshop-28-sept-2013.pdf



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This entry was posted on 4 augustus 2013 and is filed under medeling, Workshops. Written by: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.