Nationaal Coach Congres – 3 werelden – 1 principe?

Op 13 december 2013 organiseren NLcoach en NOC*NSF het Nationaal Coach Congres. Het congres vindt plaats in het sportcentrum Landstede te Zwolle. Het congres start om 15.00 uur en eindigt om 21.15 uur.

3 werelden – 1 principe?
Je rol als coach zal tijdens deze dag vanuit meerdere, grensoverschrijdende, invalshoeken worden belicht: Sport, Special Forces (krijgsmacht) en Dans. Sectoren waarin de coach onder grote druk opereert en een belangrijke rol vertolkt in gedragsbeïnvloeding en teambuilding op plaatsen waar grote prestaties worden verwacht. Tegen die achtergrond is voor deze dag gekozen voor een combinatie van actuele thema’s, topsprekers, theoretische en praktische workshops, show en entertainment. In dit op voorhand boeiende en interactieve programma, dat onder leiding staat van Tom van ’t Hek, wordt aan de hand van inleidingen van toptrainers en de actuele thema’s een voortdurende vertaalslag gemaakt naar de praktijk van de coach.

Aanwezigheid topcoaches:
Nu al staat vast dat meer dan dertig topcoaches het congres met hun aanwezigheid en bijdragen opluisteren. Dat doen ze in het plenaire deel van de bijeenkomst maar ook tijdens het diner. Dat biedt iedere coach, op welk niveau ook actief, de mogelijkheid om in contact te komen met de absolute top van coachend Nederland. Nooit eerder was er zo’n prominente gelegenheid voor coaches om hun horizon in een rechtstreeks contact met de onbetwiste top van hun vakgebied te verbreden als bij dit Nationaal Coach Congres.

De volgende topcoaches hebben inmiddels toegezegd een bijdrage aan het congres te leveren:

Leo Beenhakker, Alex Pastoor, Gertjan Verbeek, Foppe de Haan, Robin van Galen, Paul van Ass, Joop Alberda, Charles van Commenee, Max Caldas, Jan Sjouke van den Bos, Marc Delissen, Cees Vervoorn, Paul Metz, Arnold Vanderlyde, Gido Vermeulen, Henk Gemser, Cor van der Geest Nico Rienks, Henk Kraaijenhof, Jochem Uytdehaage, Tjerk Bogtstra, Peter Blangé, Peter Murphy, Robert Eenhoorn, Toon Gerbrands, Marianne Timmer en Bart Veldkamp!

In het plenaire deel komen diverse professionals, afkomstig uit de drie eerder genoemde werelden (sport, special forces en dans), aan het woord.
Onder leiding van dagvoorzitter Tom van ’t Hek worden de vier kernthema’s van NLcoach (mentaal, fysiek, talent en team) belicht vanuit ieders afzonderlijke wereld.
Er wordt gezocht naar de overeenkomsten en verschillen waarbij de vertaalslag naar de sportpraktijk van de coach steeds centraal staat.

Het programma
Na het plenaire gedeelte neem je deel aan twee van de in totaal veertien workshops. In de workshops wordt opnieuw de vertaalslag gemaakt van de theorie naar de praktijk zodat je als trainer-coach de opgedane kennis direct in je eigen praktijksituatie kunt toepassen. Tussen de workshoprondes dineer je met topcoaches aan tafel. Iedere tafel heeft een topcoach als ‘tafelvoorzitter’. Het doel is om in een informele setting kennis en ervaringen te delen.
Na de laatste workshopronde sluiten we het congres plenair af. De invulling van de plenaire afsluiting blijft een verrassing. Dit belooft een zeer bijzonder onderdeel te worden!

Workshops
De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

 •  Workshop 1: FLOW; gezien vanuit de werking van het brein door Patrick van der Molen, SPORTGEEST
 •  Workshop 2: Presteren op het moment dat het MOET door Henk Kraaijenhof i.s.m. Special Forces van de krijgsmacht
 •  Workshop 3: Krachtig communiceren met gebruik van NLP door Bouke de Boer, NTI NLP
 •  Workshop 4: One Minute Coaching door Victor Mion, VM Corporation en Marius Rietdijk, Adriba
 •  Workshop 5: Een spel(er)gerichte benaderingswijze van spelsporten door Bart Neutkens, Fontys Hogeschool Eindhoven
 •  Workshop 6: Specifieke uithoudingsvermogen training voor spelsporters door Jan Eversdijk, CIOS Goes
 •  Workshop 7: Het eigen maken natuurlijk bewegen vanuit aikido filosofie door Jurjen Groen, Ninus
 •  Workshop 8: Testen en meten; een kijkje in de wereld van het topvoetbal! door Robbert de GrootAZ
 •  Workshop 9: Talentbegeleiding vanuit de ‘ogen’ van het talent door Wietske de Ruiter en talentSporttop
 •  Workshop 10: Talentontwikkeling gezien vanuit PEC Zwolle door Bert EbbensHoofd Jeugdopleiding PEC Zwolle
 •  Workshop 11: Collectieve instorting in teamsporten door Suzan Blijlevens
 •  Workshop 12: Workshop vanuit de danswereld! door Introdans o.l.v. Adriaan Luteijn
 •  Workshop 13: Omgaan met ouders, waar ligt de grens? door Tischa Neve, Groot en Klein
 •  Workshop 14: Niets is zo praktisch, als een goede theorie! door Anco BulkAcademie voor Sportstudies Haagse Hogeschool

Het congres is toegankelijk voor iedere trainer-coach ongeacht tak van sport en het niveau waarop de trainer-coach sporters begeleidt.

Klik HIER voor het programma!

Speciale Actie:
Meld je vóór 15 oktober 2013 aan en ontvang geheel gratis het boek “SportCoachNL – Gildemeester, Wetenschapper of Visionair?” het nieuwe boek van NLcoach t.w.v. €14,95! U krijgt het boek op 13 december bij de registratiebalie uitgereikt.

De betaling van het congres geschiedt middels een eenmalige automatische incasso. Het deelnamebedrag wordt ca. twee weken voor aanvang van het congres van je rekening afgeschreven.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress