Workshop sabelschermen Dan Costache | 15 maart 2014

De NAS en KNAS-opleidingen zijn erg verheugd om u te kunnen uitnodigen voor de bijscholingsdag sabelschermen van 15 maart. Workshop coördinator George Derop heeft voor het weekend van 14 t/m 16 maart de succesvolle Roemeense sabeltrainer Dan Costache uit Dormagen kunnen vastleggen welke diverse trainingen en bijscholingen zal verzorgen aan sabelschermers, schermleraren en jurypresidenten. Deze workshop van zaterdag 15 maart  is onderdeel van de uitvoering van haar beleidsplan “Samenwerken aan groei” dat  in deze periode als kerntaak heeft, het verbeteren van competenties van schermleraren bij het opbouwen van de basis die in haar visie moet leiden tot grotere verenigingen met kwalitatief beter opgeleide jeugd die het traject van talentontwikkeling zou kunnen beginnen. Download en lees het hele beleidsplan via https://www.schermleraren.nl/2012/11/beleidsplan-2012-2014/

Ter inleiding

Door George Derop Dan Costache

Dan Costache, Roemeen van geboorte.  In 2005 wordt zijn leerling Mihai Covaliu wereldkampioen in Leipzig. Wordt in 2005 de jeugd trainer van Fechtclub Dormagen en weet meerdere schermers in de finales te krijgen van de Cadetten en Junioren EK’s en WK’s. Richard Hübers en Dominik Koch winnen in 2012 brons op de WK. Dan Costache wordt vanaf 2012 Bondscoach van de junioren. Ook een van zijn senior leerlingen Benedikt Wagner doet het goed en heeft een vaste plaats in het senioren team van Duitsland die onder leiding van Vilmos Szabo (ook een van de trainers van Dormagen) zich weet te plaatsen voor de OS-London. Sinds 2005 wint FC Dormagen regelmatig wereldbeker wedstrijden bij cadetten, junioren en senioren.

Het programma o.l.v. Dan Costache

Zaterdag 15 maart

Locatie: Schermzaal Almere

Adres: Gerrit Th.Rotmanlaan 28, Almere

Workshopdag  voor schermleraren in opleiding, voor de NAS-leden, voor de sabelschermers als oefenpartners.

Dan Costache neemt twee top-sabreurs mee voor de voorbeelden (Nederlands sprekende schermers de gebroeders Robin en Sebastian Schrödter). Sebastian wint zilver op de EK onder 23.Thema zal voornamelijk zijn de partneroefeningen – in voorbereiding van de wedstrijdschermers op diverse niveau’s

  • 09:30-10:00 uur: Inloop, koffie.
  • 10.00-12:00 uur: eerste deel
  • 12:00-13:00 uur: pauze /lunch
  • 13:00-16:30 uur: tweede deel
  • 16:30-17.00 uur: afronding / vertrek 

Kosten: Voor NAS leden : €15. Wie ter plaatse lid wordt betaald ook  €15. Niet leden betalen €25. Leerlingen betalen 15 euro. Betaling contant.  Bedrag is inclusief lunch en koffie.

Lunch: U kunt gebruik maken van een uitgebreide lunch bestaande uit broodjes, fruit , drinken e.d.

Punten licentiebeleid: Deze workshop geeft deelnemers 25 punten aan competentiebehoud van de behaalde KNAS licentie. Kijk voor meer info op https://www.schermleraren.nl/

Aanmelden voor bijscholing NAS en KNAS op 15 maart

Meldt u graag voor 8 maart 2014 aan voor deelname aan de workshops en lezingen bij secretaris/penningmeester van de NAS, Sjoerd Jaarsma, secretaris@schermleraren.nl. Bij het aanmelden graag vermelden: Naam, functie en of u de lunch wilt gebruiken.

Extra trainingen op 14 en 16 maart

Vrijdag 14 maart 

Tijdstip: 18.00 uur tot 21.00 uur

Locatie: Schermzaal Deropement

Adres: Laan naar Eme, Zutphen

Training voor sabelschermers (cad.-jun. en sen.)

Zondag 16 maart

Tijdstip van 10.00 uur tot 15.00 uur

Locatie: Nader te bepalen in overleg met de scheidsrechters commissie

Dag voor de sabelschermers en de scheidsrechters

Thema: Het hoe en waarom van de beslissing van de scheidsrechter. Dit thema wordt verdiept m.b.v. video analyse.

Wilt u zich aanmelden voor de trainingen en bijscholingen van 14 of 16 maart dan moet u zich opgeven bij coördinator George Derop.

Heeft u  vooraf eventuele vragen aan Maître Dan Costache, kunt u deze ook aan George toesturen.

LL Costache
Dan Costache te midden van het winnende juniorenteam op het EK in Budapest 2013

Klik hier om de convocatie te downloaden.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress