Een geslaagde workshop sabel

Zaterdag 5 juli vond in Almere de workshop sabel plaats die afgelopen maart op het laatste moment werd uitgesteld. Ondanks dat de workshop zo vlak voor de zomer plaatsvond, was de belangstelling groot. In totaal wisten 52 schermers (39 leraren en 13 leerlingen) de weg naar Almere te vinden.

Dan Costache – die ook op vrijdag en zondag in de zaal van Georges Dérop trainingen gaf – hield de aanwezigen van 10 uur ’s ochtends tot half 4 ’s middags hard aan het werk, uitgezonderd de lunch van half 1 tot half 2. De opzet van de workshop was zeer praktisch. Er werd telkens gewerkt vanuit een voorbeeld meestal voorzien van een of twee varianten. De voorbeelden waren in vrijwel alle gevallen een combinatie van voetenwerk en aanval, waarbij het accent vooral lag op tempowisseling, wisseling van bewegingsrichting. Verschillende acties van de leraar boden keuzemomenten aan de leerling. Een element waar Costache telkens op terug kwam was de balans in de stelling.

Nadat het voorbeeld een aantal malen getoond was (onveranderlijk met een linkshandige en een rechtshandige schermer), kon het door de aanwezigen zelf in de praktijk gebracht worden. Don Costache en Georges Dérop liepen rond en corrigeerden waar nodig de wijze van werken.

Kortom het was een vermoeiende maar zeer lonende dag en een geslaagde workshop. Wij hopen Dan Costache in de toekomst nog vaker te kunnen verwelkomen. De video die gemaakt is van de workshop door Toon van den Grinten zal zo snel mogelijk op YouTube (natuurlijk met een link vanuit deze website) zichtbaar gemaakt worden.

De grote belangstelling voor deze workshop toont ook dat de interesse voor de mogelijkheid tot bijscholing die door NAS en KNAS geboden wordt nog steeds groeiende is. In het najaar staan nog een aantal workshops geprogrammeerd en we hopen iedereen dan ook weer te zien.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress