In memoriam Maître Herman Banser

Via Gilbert van Zeijl bereikte ons het droeve bericht dat Maître Herman Banser vorige week is overleden. Maître Banser is 78 jaar geworden.

Herman Banser is de oprichter van schermvereniging Axionikos (Heerlen). Hiermee introduceerde hij de schermsport in de regio Zuid-Limburg. Van de oprichting in 1963 tot 2014 was hij actief als maître bij Axionikos. In 2004 werd hem een koninklijke onderscheiding verleend voor deze verdiensten. Hij mocht zich hierdoor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Maître Banser heeft zijn opleiding tot sportleraar gevolgd aan het CIOS in Overveen. Daar kwam hij in aanraking met het schermen. Om zijn schermvaardigheden op een hoger peil te brengen, werd hij in 1961 lid van Zaal van der Valk in Haarlem. Hier werd hij al snel opgenomen in het equipe. Hij werd uiteindelijk schermleraar C op alle drie de wapens.

Wij wensen zijn familie veel sterkte met hun verlies.


Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress