Maître Ruud van Oeveren overleden

Op 26 januari jl. is schermleraar Rudi van Oeveren (1941 – 2021) op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Frankrijk overleden aan de gevolgen van corona. 

Rudi van Oeveren in zijn museum

Maître Van Oeveren, lid van Verdienste van de NAS, was zijn gehele werkzame leven actief als schermleraar. In Nederland o.a. in zijn eigen Schermacademie Van Oeveren aan de Prinsengracht in Amsterdam, bij de Universiteit van Amsterdam en aan de Academies voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam en Tilburg. Daarnaast was hij ook actief in het buitenland, o.a. in Engeland, Israël, en Frankrijk. Van Oeveren werd zelf, in hoofdzaak, opgeleid door Maître Wim van den Berg te Amsterdam.

In Bourgueil, en later in Meung sur Loire, startte hij in 1991 zijn bijzondere Musée d’Escrime, een schermmuseum op hoog niveau. In 2012 werd hem door de KNAS de Carrière Scherm-Oscar toegekend voor zijn grote verdienste voor de Nederlandse schermsport.

Leerlingen van Van Oeveren namen deel aan Europese en Wereldkampioenschappen. Zijn passie voor de schermsport was enorm. Met grote gedrevenheid en vaardigheid onderwees hij zijn leerlingen in de technische details van de edele schermkunst. 

Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn echtgenote Joke en zijn kinderen Edgar en Anna. 

Andries Tóth, zijn oud-leerling (tevens NAS-lid)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress