Introductie- en opbouwlessen

Dit artikel geschreven door Jeroen Divendal (2014) bedoelt een kernachtig overzicht te geven van context en inhoud bij het lesgeven in schermen m.b.v. impliciete lesmethoden. Behandeld worden: de beginperiode van leerlingen en hoe het schermrepertoire wordt aangeleerd in een vervolgperiode tot het bereiken van de ontwikkeling van een wedstrijdschermer op iedere gekozen ambitie. De doelgroep leerlingen zijn in eerste instantie kinderen van de basisschool, maar de te doorlopen ontwikkelingsfases zijn in hoge mate ook voor oudere beginners toepasbaar. De voorbeelden betreffen de ontwikkeling van het floretschermen, mede omdat dit algemeen als het wapen wordt gezien voor goed begrip van het schermen in totaliteit. Sabel en degen zouden echter eenvoudig overeenkomstig behandeld kunnen worden.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress