Bestuur

Voorzitter

vacature

Secretaris/Penningmeester

Sjoerd Jaarsma is sinds 22 april 2012 als secretaris/penningmeester actief.

Sjoerd Jaarsma

Sjoerd Jaarsma (Hilversum, 24-01-1956) kwam op zijn 16e jaar in aanraking met het schermen bij Sportschool van Hellemond in Hilversum. Hij kreeg hier les van Marouilla (floret) en Jack van Hellemond (floret, sabel en degen). Hij werd bij de sportschool na vier jaar zelf actief als assistent, bij de vestigingen in Hilversum en Naarden.

Toen het schermen bij Sportschool van Hellemond werd opgeheven eind jaren tachtig, begin jaren negentig maakte hij samen met enkele van zijn leerlingen de overstap naar Zaal Joska Makk in Baarn. Tot dan toe vooral getraind volgens de Franse school, maakte hij onder maître Joska Makk, een leerling van Adam Bela, kennis met de Hongaarse stijl van schermen. Halverwege de jaren negentig ving hij aan ook Joska Makk bij het lesgeven te assisteren. Hij zou dit blijven doen tot het overlijden van maître Makk in 1999.

In 2000 vormde Sjoerd Jaarsma samen enkele leden het oprichtingsbestuur van schermvereniging Vívás te Baarn, een doorstart van zaal Joska Makk die op verzoek van de familie Makk was opgeheven. Boudewijn Mooren werd door de nieuwe vereniging als maître aangetrokken, Sjoerd bleef actief als assistent.

In 2003 bood de KNAS voor het eerst sinds jaren weer de mogelijkheid tot het volgen van kaderopleidingen. Sjoerd volgde in 2002/3 de opleiding tot zaalassistent en 2004/5 de opleiding tot schermleraar 3. Beide opleidingen werden succesvol voltooid. Sinds 2005 is Sjoerd  als maître actief bij Vívás, aanvankelijk naast Boudewijn Mooren met wie hij ook bij Rana in Amsterdam samenwerkte (2009-2010). Na het terugtreden van Boudewijn Mooren  bij Vívás in 2010 is Sjoerd volledig verantwoordelijk voor de lessen bij de vereniging. Tevens is hij sinds maart 2006 als bestuurslid verantwoordelijk voor technische zaken binnen de vereniging.

Commissaris Vaktechniek

Jeroen Divendal

Algemeen bestuurslid

VacatureComments are closed.